Νέα ευρεσιτεχνία

Παρουσίαση νέας ευρεσιτεχνίας

Πτυσσόμενο φορητό κρεβάτι φυσικοθεραπείας

 • Κάτοχος: Κοροβέσης Αθανάσιος (www.treatmentarts.com / www.treatmentarts.gr)
  Αριθμός διπλώματος 1005650, έκδοση 19-9-2007, αριθμός κατάθεσης 20060100299 22-5-2006
 • Τροποποίηση 1η: κατάθεση 29-10-2007, αριθμός κατάθεσης: 20070100656
 • Τροποποίηση 2η: κατάθεση 19-9-2008, αριθμός κατάθεσης: 20080100605
  Οργανισμός βιομηχανικής ιδιοκτησίας (www.obi.gr).

Το αντικείμενο είναι ένα πτυσσόμενο φορητό κρεβάτι φυσικοθεραπείας, το οποίο χρησιμοποιείται από φυσιοθεραπευτές για επισκέψεις κατ’ οίκον.

Κρεβάτι τέτοιου τύπου υπάρχει, το οποίο κλείνει σε δύο τμήματα σε διαστάσεις περίπου 100 x 60 x 15 cm, το οποίο λόγο του μεγέθους του δυσκολεύει τη μεταφορά του και την τοποθέτησή του σε συγκεκριμένα σημεία, όπως μικρούς χώρους αποσκευών αυτοκινήτων, σχάρα δίκυκλου οχήματος και καροτσάκι μεταφοράς αποσκευών. Το ύψος του είναι σταθερό ή σε μερικές περιπτώσεις μεταβλητό σε μόνιμο επίπεδο και η ταπετσαρία του είναι εκτεθειμένη εξωτερικά.

Τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι :

 1. Κλείνει σε τέσσερα τμήματα σε μικρότερες διαστάσεις περίπου 60 x 50 x 20 cm και διευκολύνεται η μεταφορά και αποθήκευσή του.
 2. Το ύψος του ρυθμίζεται σε διάφορα επίπεδα τα οποία επιλέγονται από τον χρήστη, κατά το άνοιγμα.
 3. Το κλείσιμο των ακριανών τμημάτων γίνεται με αντίθετη περιστροφική κίνηση σε σχέση με τα μεσαία και η ταπετσαρία του κλείνεται εσωτερικά και προστατεύεται.
 4. Μεταβάλλεται το ύψος του και μετακινείται, διευκολύνοντας την μεταφορά κινητικά αδύναμου ατόμου από και προς το κρεβάτι ύπνου η κατάκλισης και τον χρήστη θεραπευτή αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας θεωρεί απαραίτητη την αλλαγή του ύψους. (Χαρακτηριστικό τρίτης τροποποίησης με κατάθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο).

Η αναλογική διαφορά δύναμης που ασκείται στον περιστρεφόμενο μοχλό (VIDEO 1), για την ανοδική και καθοδική κίνηση, έχει υπολογιστεί περίπου σε 1/20. Για παράδειγμα αν ο πάγκος έχει μικτό βάρος εκατό κιλά, πρέπει να ασκηθεί πίεση στον μοχλό πέντε κιλών.

Οι συγκεκριμένες λειτουργίες και κυρίως της ρύθμισης του ύψους του, επιτυγχάνονται με απλές τεχνικές, που δεν αυξάνουν υπερβολικά το κόστος κατασκευής με τη χρήση ειδικών μηχανισμών και χωρίς κοινά σημεία σε σύγκριση των σχεδίων με προγενέστερες εφευρέσεις σύμφωνα με τις εκθέσεις έρευνας της αρχικής κατάθεσης και των δύο τροποποιήσεων.

Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται η κατασκευή σύμφωνα με την τρίτη τροποποίηση. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή είναι από τον ίδιο τον κάτοχο σύμφωνα με κριτήρια λειτουργίας ως χρήστης.

Ζητούνται ενδιαφερόμενοι κατασκευαστές ή έμποροι για την παραγωγή.

Κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας.

Πτυσσόμενο φορητό κρεβάτι φυσικοθεραπείας (έκδοση 4)

Πτυσσόμενο φορητό κρεβάτι φυσικοθεραπείας (έκδοση 5)

Πτυσσόμενο φορητό κρεβάτι φυσικοθεραπείας (έκδοση 6)