Ρεφλεξολογία

Τι είναι η ρεφλεξολογία ή αντανακλαστολογία;

Η ρεφλεξολογία ή αντανακλαστολογία είναι μια μέθοδος βασισμένη στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων σε αντιστοιχία με όλο τον οργανισμό στα πέλματα και στις παλάμες και στις ενεργειακές ζώνες. Ενεργεί κυρίως με πιέσεις στα αντίστοιχα σημεία που επηρεάζουν θετικά με αντανακλαστική κινητοποίηση την λειτουργία των ζωτικών οργάνων και γενικά των κυτταρικών ιστών, σε όλα τα συστήματα του οργανισμού και ενεργεί προληπτικά και θεραπευτικά σε όλες τις κατηγορίες των παθήσεων.

Η ρεφλεξολογία συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να μειώσει γενικότερα τις ψυχοσωματικές εντάσεις, η και συγκεκριμένους σωματικούς πόνους, και συνεπώς έχει θετικά αποτελέσματα σε άτομα που υποφέρουν από έντονο στρες και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βελτιώσει ακόμη και την ποιότητα του ύπνου.

Η ρεφλεξολογία δεν ενδείκνυται για άτομα που πάσχουν από το πόδι του αθλητή ή ανθρώπους που έχουν υποστεί πρόσφατα κάταγμα στο πόδι ή τον αστράγαλο.

feet reflexology treatment
foot reflexology treatment
sole reflexology treatment